I will not desert him

CONORCONORCONORCONORCONORCONORCONORCONORCONORCONORCONORCONORCONOR

Det känns som att vara 10 år igen och upptäcka att ångest är det värsta som finns. Det känns som att bli kär för första gången igen. Det känns som att det inte har gått 10 år överhuvudtaget. Varför? För att jag älskar dig lika mycket nu som jag gjorde då. Det är inte konstigt, kärlek är kärlek, och min kärlek till dig, C, försvinner aldrig. Tack för att du finns, och återkommer till mig. Tack.Show me how your parents danced

Jag försöker ta på känslan som ligger och gnager, men det är omöjligt. Lika omöjligt som att somna om när man vaknar klockan 3 på morgonen och inser att Efterlyst är på; man vill inte höra om mördade barn och försvunna kvinnor. Den här dagen kommer nog arta sig. Hoppas jag.

Lovemaking on The Streets

"But then growing to an adult is just learning the language of explaining with words what you were as a baby."
- Mike Skinner

Jag älskar The Streets, det är helt sjukt hur mycket jag faktiskt beundrar denna brittiska rappare. Han är inte bara rolig, han är till och med klok, och han pratar cockney, vilket jag är extremt förälskad i. Det bästa är att han har Twitter och twittrar som en galning, det finns inget roligare än att läsa alla crazy grejer han gör, och jag kan inte tacka honom nog för att han spelar in låtar varje dag och lägger upp för gratis nedladdning. Tack Mike, tack Twitter!

Idag lade han upp en ny låt och jag är helt kär i den. A Blip On a Screen. En fantastisk kärlekslåt, den är nästan i klass med Dry Your Eyes, inte riktigt, men nästan.

"This is mad, I love you, but you're only a hundred pixels on a scan."

Här sitter jag med en ethernet-kabel och surfar

Jag vaknade strax efter ett idag, och det var underbart. Äntligen har jag fått sova ut. Den molande huvudvärken är som bortblåst och jag känner inte längre något hat mot omvärlden, jag känner ingen krypande irritation i magen och värmen från solen gör mig lycklig.

Något som däremot inte känns så fint är att min dator har krånglat. Eller ja, min airport (inbyggt trådlöst för Mac) har krånglat. Jag var på MacForum med min lilla "bebis" (dvs. min MacBook) och dom kunde inte hitta något fel på den. Otur att den ska funka fint när jag äntligen tagit mig dit? Ja. Men i vilket fall som helst så ska jag försöka byta ut min jävla D-Link router (som suger otvättad pung) till en Airport Bas-station som är anpassad för Mac. Visst, den kommer kosta multum i pengar, men antagligen kommer det vara värt det.

Jag har jobbat hela helgen, på Liseberg, och jag måste säga att det var riktigt skönt att komma tillbaka till parken och avdelningen Parkvård. Sköna människor, sköna pengar. Jag hade morgonpass både lördag och söndag så jag började 8 eller 9 på morgonen. Har ju inte varit underbart med tanke på min sömnbrist det senaste men sen så fick man ju även sluta vid 5 eller 6 på kvällen. Förra säsongen, och min första, så hatade jag morgonpass, men nu kändes det inte så illa. Att tvätta varenda papperskorg i hela parken, torka av fågelbajs från alla statyer och rädda ank-familjer från att bli överkörda av Kanin-resan under testkörningen var inte så illa den här helgen. 

Nu ska jag äta en knäckemacka med saltgurka och sedan köpa ny kajalpenna. Kanske blir det även några öl senare.

Bullshit

Om jag inte är så aktiv för tillfället så är det för att min dator jävlas med mig, så imorgon ska jag jävlas med Apple.

Jag anklagar livet

Uttorkad. Bakfull. Ont i halsen. Jag är arg. Allting skakar. Händerna lyder mig inte och ju mer jag tänker på hur lite dom lyder, desto kraftigare skakar dom. Det här är det enda tillfället i livet som kan uppbringa tillräckligt med vrede för att sammanställa konkreta tankar. Så here we go...

... Nu era as, skulle ni allt se mig. Alla ni som har skrivit era fina böcker om bakfyllans inspirerande hänförelse, om det självutplånande jagets fantastiska rikedom. Kolla nu! Såhär är det. För här sitter jag nu, i en soffa mitt i en stad som glömt mig och tänker på alla gånger som NI, JUST NI, vägrade se mig, SE MIG! Ni har inte behandlat mig illa. Ni har inte behandlat mig alls. "Hon får skylla sig själv".

Jag anklagar ingen för att jag sitter här. Jag anklagar alla! 

Det är min gamla lärares fel som tog mig avsides en dag och sade att jag aldrig skulle bli något eftersom jag var för burdus för mitt eget bästa, jag anklagar mina föräldrar som helt säkert måste ha vaggat mig duktigt klumpigt eller låtit bli att vagga mig alls. Jag anklagar dom för att dom födde mig i den här staden. Jag anklagar min blyghet och min brist på förankring utanför mig själv. Jag hatar den här blygheten och vad den gör med mig. Det är min rädslas fel att jag sitter här, på den här jävla soffan. Det är min bristande talangs fel, och den här förbannade stans fel som alltid tyckt att jag varit en defekt, en sorts misshaglig utväxt som det nog skulle vara bäst att avlägsna.

Jag anklagar alla viktiga människor inom musikbranschen som med viskande röst i radio eller med pennan i runkhanden låtit bli att nämna eller skriva om mig.

Jag anklagar alla förebilder och hjältar jag har haft under mitt liv, som inbillat mig att det är coolt som fan att dricka fruktansvärt mycket sprit, att det är häftigt att dejta rock&roll-killar på vegetariska restauranger medan man spiller rödvin på sig själv. Jag anklagar systembolaget som den gången för inte alls så längesen öppnade dörren till paradiset. Jag anklagar varenda krog i hela världen, varenda litet inpinkat hål på hela det här klotet. 

Jag anklagar hororna på Rosenlundsgatan, torskarna som köper dom, dom utslagna nere i Nordstan, invandrarkillarna som rånar fyllona i Brunnsparken, knarkaren som snor pengar av sin bästa kompis, dom fattiga som tjuvåker på spårvagnen, jag anklagar kontrollanten som sätter dit dom, jag anklagar kontrollantens morsa som födde honom...

Jag anklagar alla, inklusive mig själv.

Min generation

För att åstadkomma något av egentligt värde, tänker jag på min vandring mellan böckerna, måste man bli fiende med hela sin generation. Jag hade inte till övers för min, för dess litteratur, dess musik, för dess oskrivna regler och lagar om hur man skulle leva sitt liv, vad som var inne eller ute, vilka som var fiender och vänner.

Yta och själlöshet har blivit honnörsord, visionerna finns inte längre, ju svårare tiderna blir, ju tätare knyts famnen om den egna klanen, den egna rörelsen, den egna generationen. Jag är inte en del av den, av alla dom som skrämmande nog ser sig som vinnare i en nedåtgående spiral av våld, droger och bidrag och utan all tillstymmelse till förankring i något verkligt hållbart och att plöja sig igenom en hundrasidig roman om det stockholmska kroglivet som en litterär bragd och vid minsta ansträngning ger man upp sitt liv, sitt verkliga liv och föreställer sig att det ligger ett värde i att leva på ytan av sig själv, att ge upp den innersta kärnan, som om den vore meningslös och bara till besvär.

Jag vill inte läsa alla dom där generationsromanerna, vad har dom med mig att göra, jag lever utanför tiden, i en fri zon, i ett laglöst land.

I skolan fick man lära sig att Strindberg var kvinnohatare och Nietzsche sjuk i huvudet och att allt som har något att säga till oss idag, om hur vi lever våra liv, det är bara stendött och trist och saknar all form av förankring. Drömmen är att bli testbild eller dum fjolla i MTV och det finns ingen substans någonstans och jag känner mig lika illa till mods varje gång jag får min generations villkor upplästa för mig.

Jag tillhör dom inte. 
Jag är ingen jävla slacker, jag är bara född på 80-talet, det är inte mitt fel.

Not really

We used to roll the windows down 
And play the music loud
Smoking out in her car
Lost in west Omaha

Jag är helt galen i dig, C.

---

Jag ska skriva mer sen, har mycket i huvudet, men måste gråta till Conor lite till. Sen duscha. Sen skriva. Sen Pustervik och Grand Archives. Peppad.

Resandet väcker bortglömda känslor

Jag tänker på min resa till London. Jag tänker på hur osvensk man blir när man lämnar landet, som om man blev en helt annan människa, men det är man självklart inte, det är ju sådan som man egentligen alltid är, så där har man ju varit hela tiden, det är Sverige som är ofritt, det är i Sverige man jagar utanförskapet med blåslampa och korrigerar leden med sylvassa väggar och vi finner oss i det. 

Jag minns hur jag satt där på en uteservering på Carnaby Street, maxad och skrämd, tittandes på mästerverket London genom mina solglasögon och tänkte "I helvete heller att jag finner mig i något, fuck Sverige, get lost, det är jag och kärleken, just nu, just här, i Great Britain på gott och ont".

Sverige är en suddig linje, ett bortglömt land eller möjigen på sin höjd ännu några droppar gult och blått blod i min kropp och "gå inte på det" tänker jag och mördar tanken, "bli inte en av dom nio som går på det, bli för fan den tionde som vågar stå utanför allt det där".

Nattlig planering

And I close the door and rest my head on the tile floor
Sickness and sleep turning me cold
I am still not sure, 
Is there some better place I could be heading towards?
Where the selfishly sick and self absorbed 
Are welcome

Jag har inte sovit mycket i natt, kanske 2 timmar, men det har varit gött, och jag har fått mycket gjort. Sist men inte minst så har det fått mig att klura ut vissa saker i mitt liv. Jag har skrivit listor på vad som ska göras, på vad som inte ska göras, och på min framtid. Känns skruvat, men jag har nog planerat in 10 år av mitt liv, allt finns i ett Word-dokument. Konstigt? Ja, kanske, men jag kände att det behövdes. Jag behöver riktlinjer att följa så att jag inte ramlar tillbaka i hålet där jag var för nästan ett år sedan.

Och sen när blev det skruvat att ta tag i sitt liv? 

Nu ska jag lyssna på Kings of Leon och kanske sova en timma. Sen måste jag iväg och träna.

Vi är så jävla tysta, så jävla blyga

Livet kränger. Hur man än lever sitt liv blir allting till sist vardag. Man kan komma hem och ljuga vid köksbordet och säga att ingen dag är den andra lik. Det är mycket man kan göra. Och så lite man väljer att ändra.

Det bor en panik här strax intill. Det finns ett rum här inne som man inte hunnit möblera. Det finns mörker där... mörker, märken och vassa kanter... NI! 

Dom flesta av er är så bra på att låsa det där rummet och hummande sitta och nicka i stolen när nyckeln kommer på tal... Ni vet faktiskt inte... Ni har glömt och därför måste sådana som jag minnas för er. Vem skulle annars skriva ner historien? Vem skulle annars formulera era levnadsvillkor? Sekunderna när ni tvekar, visst blir dom färre? Visst känns dom inte riktigt som era? Det är bra. Det är så det måste bli. Och det finns ingen avund, ingen rädsla längre, knappt ens en fundering kring varför.

Men varför? Kära NI med stora bokstäver... Varför kan vi inte mötas? Varför krävs det alltid så oerhört mycket för att vi ska kunna mötas? Varför törs dom flesta av oss bara vara oss själva i ensamhet, när ingen ser på..? Varför får våra drömmar fritt spelrum först när vi försäkrat oss om att dom inte kan slå in? Vad är vi så rädda för? Egentligen? Vi rör oss som bakom glas, bakom varmt glas.

Det är så mjukt och böljande under våra fingrar.
Ja, allting är mjukt, varmt och böljande i våra händer.

Topp 3

Att det skulle ta mig hela första säsongen av Chuck att förstå att människan som skapat serien är samma människa som skapat O.C och Gossip Girl. 12 avsnitt av underbar komedi, charm och kärlek. 12 avsnitt av underbar musik som jag lyssnar på dagligen, utan att behöva kolla på tv-serier. Men nu förstod jag. Josh Schwarts är geniet bakom Chuck. Precis som han var geniet bakom O.C och Gossip Girl. Mina två andra favoriter. Nu kan jag sova på nätterna igen, mysteriet är löst och jag har fattat grejen.

1. O.C
2. Chuck (!!!!!!!!)
3. Gossip Girl

Jag tittar väldigt sällan på tv-serier, för det är så sällan som jag verkligen fastnar för dom. Och om jag mot förmodan kanske fastnat för vissa (Desperate Houswives t.ex) så är det bara för en kortare period. När det gäller de tre serierna där ovan, så är det serier jag alltid kommer gå tillbaka till. Dom tre serierna är dom som jag kommer sitta och ha serie-marathon med om 10 år, 20 år och till och med 30 år. 

För att avsluta denna blogg-post, så vill jag bara tacka Josh Schwarts för att han skapar detta ögon-godis som får mina tråkiga dagar lite roligare. Tack.

Ännu en dag på bygget

Jag blev väckt av min chef Reza som ringde, och jag vaknade och tänkte "nej, helvete, det är onsdag och jag har glömt att jag ska jobba!", men så när jag när jag var halvvägs uppe sa Reza:

- Michelle, vad gör du? Vad är det som låter (min säng behöver skruvas åt lite då den gnisslar sjukt mycket)?
- Men jag har ju försovit mig? Ska du inte bli arg, döda mig eller åtminstone ge mig sparken?
- För det första så dödar jag inte folk, för det andra så har jag ingen anledning till att vara arg och för det tredje, det är måndag och hur skulle du veta att jag ville att du ska komma in och jobba? HUR vet du det, förresten?

Bra, Michelle. Ja, ja. Jag ska jobba klockan tolv, så jag kan däcka ihop i sängen i bara en liten stund till, och lyssna på Okkervil River, som jag förövrigt, drömde om i natt. Det var fint.

Jaaaarå

Uh, jag är bakfull. Men är hemma hos Risto och Johan, för att diska. Kul..? Nej, inte så värst, men jag har ju sällskap iallafall. 

There will be blood

Igår var blev det fest. Det som började ute i det fina vädret i Högsbo med äckligt vitt vin, slutade i en lägenhet vid Majvallen (där jag dessutom har spenderat många nätter det senaste). Mellan Högsbo och Majvallen var det Stars 'N Bars med tjejerna, och det var wild vill jag lova. En 6:a tequila och festen är upplagd. Jag hamnade inte i några större knipor, förutom att jag skrapade upp mina sår på knäna igen, vilket kanske inte var så lyckat. Men vadfan, är det fest så är det fan fest. Inget blod, ingen fest.

Vädret är underbart fortfarande, och jag tackar gud för det. Våren kom till slut. Idag har jag planer på att gå på ett födelsedags-galej på Hisingen, så jag borde kanske hoppa in i duschen för att göra mig färdig. Jag ska bara äta lite lax och njuta av den här videon först:Enjoy!

En gammal flamma

- You still like her, don't you?
- No! But yeah... No, not really... Well yeah - but it's just annoying that you've all been with her and I'm just the old boyfriend left behind, forgotten...
- We're all forgotten, mate, you're one of us.
- What if I don't want to be one of you, what if I just want to be... One with her. Complete.

---

Det är väl att gå till överdrift genom att påstå att jag har varit med alla dina vänner..? Eller... Kanske inte. Smickrande att du vill vara med mig ändå. Cheers, Doug, för att du mailade mig den här informationen.

Om ni ursäktar, nu ska jag titta på Chuck.

Sonki och C

"jag tror jag har använt exakt dom orden varje gång jag får återfall på c, som att möta en gammal god vän. jag vet SÅ vad du menar och verkligen, det känns in i kärnan. jag satt imorse på balkongen med kaffe, cigg och sol och läste min tidning med en skitfet conorintervju som du bara måste läsa om du inte har det HAN ÄR SÅ FIN! jag har nog också lite återfall nu, det säger nog iaf min lastfm hihihhh. helt galet vilken kärlek man kan känna va. ibland tror jag att ingen annan förstår hela grejen, kärleken till c, känslan han alltid ger en med sin darrande mhkjrh. man känner sig fjorton igen, på ett bra sätt. to a brother from another mother, i know what you mean!"

- Sonja

---

Det är helt sjukt. Jag är inte ensam om min kärlek till Conor, och det är skönt. Sonja, du är underbar.

Lite kärlek till Nebraska #4

"IF YOU DIE, I DIE, THIS IS NOT A LOVESONG, THIS IS MURDER"


- Conor Oberst

***

Jag har precis tittat färdigt på One Of My Kind, dokumentären om Conor Oberst and The Mystic Valley Band, för tredje gången (ja, I'm always overdoing it) och jisses, I love it. Shit, jag är verkligen inne i en fet Conor-period igen, och det känns bra. Som att möta en gammal vän och ta upp all förlorad tid. Exakt så känns det.

Sleep is sooo last night

Huhja, jag är trött men känner mig ändå okej med att vara det, för imorgon ska det inte jobbas så jag kan sova ut hur mycket jag vill, och hur länge jag vill. Mina sömnproblem har avtagit mycket det senaste, vilket är väldigt skönt. Äntligen kan man vakna tidigt på morgonen utan att vilja kollapsa av sömnbrist. Jag är en natt-människa, och har väl alltid varit det, så att klaga på tröttheten på morgonen ska jag sluta med, jag får helt enkelt skylla mig själv som hellre sitter uppe och spelar Mafia Wars, lyssnar på underbart vacker musik och...

... Bara njuter av att livet faktiskt är helt okej, ändå.

Woah!

Chuck blir bara bättre och bättre. Inte nog med humorn och allt annat jag nämnde tidigare... Nu kom The General Specific av Band of Horses igång, i slutet av avsnittet, och jag måste få säga att det finns inget bättre sätt att avsluta ett serie-avsnitt på. Det finns nog inget bättre att avsluta något alls med. Den låten är... Gåshud rakt av. Underbart.

Cred till dom som gör serien, inte nog med bara Band of Horses så har jag hört många andra bra låtar av band jag gillar... Under bara tre avsnitt! Hot Hot Heat, Grand Archives, Bright Eyes, Arctic Monkeys, Kings of Leon och Okkervil River... För att bara nämna några få. 

Ni måste verkligen kolla in den här serien. Skit i IPRED, ladda ner, gör vad som helst, det här är nämligen bara för bra för att missas!(Nu ska jag sluta blogga om Chuck. Iallafall för ikväll.)

Apple vs. PC vs. Chuck vs. Buy More

Kollar på Chuck, och serien är helt fenomenal! Jag brukar oftast inte gilla serier med så mycket action i men den här fyller ut med så mycket sörtskön humor, dessutom med charm, Chuck är en riktig darling.

Men som sagt, humorn. Nyss låg jag på golvet och skrattade hårt, och inte nog med att deras diskussion var sjukt kul, så är det dom sa något jag själv skulle kunna har sagt. Inte helt och fullt i exakt samma ord, men när det gäller Apple och deras datorer (och egentligen allt från Apple, jag är besatt av Apple) så vet ni ju hur jag är:

- Eh, Chuck, can you fix this computer?
- I'm kinda busy and... Why can't you and Morgan do it?!
- Chuck, seriously, we're Mac people, IT artists. We don't do PC.

Gud. Jag håller med. Mac är verkligen inte bara en dator, det är en livsstil. En konstform.


Tjugotusennånting (Lost in London)

Vad händer när allting är för sent?

Plötsligt vänds ett sista blad och ingenting är längre nytt eller ens som det alltid har varit. Bara minnen lever vidare som askan från en bok som bränts och en eld som just har slocknat. Jag går där ensam under himlen och på ett hotell i Islington sitter nån i baren natt efter natt av sömnlöshet för en dag som aldrig kom, som aldrig visade sig i fönstret och som gled undan som händerna runt sand.

I en spegel fastnar blicken på den tid som flytt och jag minns varför allting redan hänt. Igår var liv och förtjusning men sen dess har eldar och stjärnor slocknat och en ny dag  utan ljud men full av ekon väcker mig till liv med solsken.

Och plötsligt är allt för sent...

Jag står där ensam under taken och på Carnaby Street har någon letat efter livet men bara funnit tomma papperskorgar efter nätter av iskalla minnen utan sorg men fulla av skavande kanter, som en bok som aldrig lästs. Medan klockorna slår för en sista strid ligger verserna utspridda på golvet. Jag känner hur jag fastnar i ambivalens över en förlorad tid när allting slutat hända, när allting är för sent. Jag fick aldrig chansen att glömma trots att minnen är som sand och dina fingrar släpper taget om ett allra sista blad.

Vid Great Portland Street går tunnelbanan ned, precis som solen, över nån som aldrig vågat drömma och jag går där ensam under träden medan ljuset slocknar kring en tid som rinner ut. Jag var alltid full av glädje tills min rastlöshet fick grepp om livet, slängde mig mot väggen, över stupet och in i mörkret som en natt av sömnlöshet.

Plötsligt har allting redan hänt.

Och när sista scenen spelas står jag ensam vid en sjö under himlen som jag vet att minnena passerat medan jag letat efter lyckliga slut. Jag ser mig omkring i dunklet, tar ett sista andetag och plötsligt har allting redan glömts som en bok som lästes alldeles för snabbt, på ett språk som ingen talar.

Till slut finns inget kvar...

Jag var en tid av liv och av förtjusning och i en rökig källare i Notting Hill letar jag efter gnistan som ska tända den eld som aldrig slocknar.

Lua vs. Michelle

You're looking skinny like a model with your eyes all painted black
Just keep going to the bathroom, always say you'll be right back
Well, it takes one to know one, kid, I think you've got it bad
But what's so easy in the evening by the morning's such a drag

Återigen faller man tillbaka hårt på någon annans ord, och trots att fallet är hårt så gör det inte ont, nej, det är tryggt och det kanske inte är nyttigt, men vem har sagt att nyttigt alltid är bra? Jag gillar att lyssna på texter som är lika bipolära som jag själv, jag gillar att jag inte är ensam, men framför allt så gillar jag att det faktiskt finns någon där ute som kan sätta ångesten på papper, sätta ihop den till en låt, göra ångesten levande. Min ångest får mig att vilja dö, men den känslan är som bortblåst när man hör någon sjunga om ens liv. 

I got a flask inside my pocket, we can share it on the train
And if you promise to stay conscious I will try and do the same
We might die from medication, but we sure killed all the pain
But what was normal in the evening by the morning seems insane


Ja, den här ångesten är på riktigt, och det är jag som är Lua. Conor, det känns som att vi känner varandra.

Jag kan fortfarande

Jag skriver en låt, den är ganska simpel, men så är ju jag så jävla avancerad som människa själv, så det behövs lite kontraster. Jag vet inte riktigt vad den handlar om ännu, men det är ju lite det som är charmen med att skira låtar; man tar upp gitarren, låter bara fingrarna göra sitt och sen så sjunger man. Om orden som kommer ut börjar rimma, då har man en grund. Då kan det bara gå enklare därifrån, man har en start.

När jag börjat på en låt, och kanske har hunnit med att få ner en halv vers, då vet jag på ett ungefär vilken sinnesstämning låten kommer ha, och tro det eller ej, men den här är ganska varm, ganska hoppfull (ja, jag kan säga det trots att jag nyss bara börjat), och den har redan en titel. L.M.S. Vad det står för kan ni ju klura på själva, mer säger jag inte nu...

... För jag måste fortsätta innan jag tappar lusten.

Night

Jag är full, jag har ont i halsen på grund av alla "fags" jag har rökt, jag har lyssnat på tok-dålig musik med en man som ser ut som hela världens farmor/mormor som medlem, och på Babyshambles. Ni år gissa er fram till det det förstnämnda bandets namn... Eller nä, what the fuck. The Beatles. Jag försöker gilla det, men inte ens när jag full så går det igenom. Jag blir bara trött. Och arg. 

Därför har jag nu bestämt mig för att lyssna på Bright Eyes, vilket är klokt, för Conor sjunger om det jag känner. Fylla, knark, sorg. 

Inget mer brittiskt för ikväll, tack.

GAH

I övrigt så har jag börjat bli så sjukt pissed på alla jävla vän-förfrågningar från band man får på My Space. Allt jag tänker säga är att den dagen jag accepterar en sådan från ett band som heter Itchy Daze Between Your Legs så får någon stoppa en pistol i munnen på mig.

Period.

Got me sussed

Idag har varit en dag som jag inte riktigt har trivts med till fullo, men det finns väl inga direkta anledningar till varför det har känts som det har gjort. Jag var uppe i ottan och Bakfull var bara förnamnet (vin/folköl) men jag drog mig upp och var säkerligen fortfarande full när jag satte på mig på vagnen, men jag kunde inte bry mig. Jag orkade inte bry mig. Jag ville hem. Hem till min säng. Hem till min dusch (som jag spenderade nästan två timmar i). Trivts, nej, det har jag inte gjort idag. Labil är mellannamnet.

Trots att solens alla strålar sken över Majorna så drog jag bara ner persiennerna så att jag kunde få gråta till Rädda Willy ifred. Jag har försökt sova, det utan att lyckas. Jag har försökt sätta mina känslor på papper genom att försöka skriva en låt, till och med det misslyckades jag med. Jag har lyssnat på We Are Scientists utan att njuta, och mest av allt så har jag nog bara velat knarka, bara bli sådär överdrivet sunkig och inte bry mig om något alls. Typ som Pete Doherty (jag trodde aldrig att jag skulle nämna honom).

Jag tänkte spendera resten av kvällen med att dricka öl, lyssna på Conor Oberst, må illa och röka tills min röst är lika skön som Tom Waits.

Bipolär är efternamnet.


Bipolär

Vad jag bryr mig om är att se som i slowmotion
när du går sönder inuti, så som jag gjorde nyss.
Lite kärlek till Nebraska #3

Igår tappade jag andan och fick hjärtklappning, det kändes som att jag nästan skulle dö, och jag kände att det var okej. Jag minns att jag tänkte "är det något jag ska dö av så är det fan musiken". Ja, ni läste rätt. Igår dog jag nästan på grund av glädje. Jag fick Conor Oberst & The Mystic Valley Bands nya skiva skickad till mig, och jag som trodde att jag skulle behöva vänta till den 5:e maj. Men icke, Tack vare Mattias Lyckne (JAG KAN INTE TACKA DIG NOG) så blev den min redan nu.


Låtarna är något bland det finaste jag hört och skivan kunde inte ha blivit bättre. Det enda jag kanske stör mig på är att Conor verkligen har gett upp namnet Bright Eyes och lämnat över lite av sin makt till hans nya band. 6 av låtarna har skrivits av andra medlemmar i bandet, och sjungs inte heller av Conor. Det gör lite ont, men det positiva med det är att man hör fortfarande Conor ringa i även dom låtarna. Och inte nog med det, så är ju dom låtarna inte heller dåliga. Dom är bra.

Jag skulle kunna skriva miljader rader till om skivan, men jag känner inte att jag är riktigt kapabel till det nu. Mitt hjärta slår fortfarande lite för snabbt och ögonen svider fortfarande. Jag får vänta till min hjärna har slutat att gå på högvarv helt enkelt.

Conor, Omaha Beach finns i din fantasi och i ditt hjärta, och i min fantasi och i mitt hjärta finns du. Jag älskar dig.

Yeah

Jag har strängat om min gitarr, den låter helt annorlunda. Det känns bra. Kanske var det därför jag inte spelade lika mycket? För att den lät som skräp? Jag vet fortfarande inte, men nu har jag ju tgait upp spelandet igen, som ni alla redan vet.

Det är fredag, det är april. Våren är på väg (den kanske redan är här?), och livet känns ganska okej just nu faktiskt. Två dagars ledigt och jag ska göra så lite som möjligt. Jag kan behöva det.

Herre min skapare

... Min mobil är tillbaka! Jag söp inte bort den! Jag är helt fantastisk, jag är inte världens största klant. Den låg kvar hos Hannah Och Rebecka där jag var på fest och drack sprit, men låg grymt undangömd under en soffa, under en kartong, och på ljudlös! Jag som var där och letade som en galning, dom som letat som galningar, och ändå låg den där. Jag är så himla glad! Nu slipper jag skit-mobilen jag har nu, och äntligen har jag någon form av kamera igen så att jag kan ta tusen-miljader-miljoner pose-bilder som jag sedan kan skicka till England eller lägga upp på bilddagboken (jag behåller dock mitt nya nummer: 0760-797076). Åh, livet är allt bra ibland...

... Speciellt när det är såhär varmt och soligt också!

Kramp

Jag vaknade upp med kramp i magen, kramp på grund av saknad. Alan. Alan. Alan. Jag hatar att vi har ett hav emellan oss. Det är inte skönt att vakna upp utan dina armar runt om mig. Det är inte kul när det inte finns någon som krålar närmare och närmare tills jag ramlar ur sängen. Kan inte tiden gå fortare så att jag kan få åka tillbaka till dig? Can someone, please, make time go faster!

X X XRSS 2.0