Slogans

Jag, Henke och Leo kom på en del roliga slogans igår ikväll. Vi skojade om olika sidor, företag och märken och ja, det ballade ur totalt. Här är några.

Västtrafik - Vi låtsas bry oss, du låtsas betala.
Google - 'Cause you don't know shit.
Trojan (amerikansk kondom) - The horse inside your walls.
Gaybook (liknande Facebook fast för gay-killar) - Tight is right.
Bilddagboken - As if we cared.
L'oreal - Because you're ugly.
Helgon - 'Cause you think you're special.

Ja, kul var det. I övrigt så har jag den fetaste huvudvärken ever, och den har pågått i tre dagar. Var på akuten förut och dom gav gav mig ett recept på medicin mot migrän, hoppas det hjälper.

Nu ska jag checka lite Gossip Girl, sen sova.

Oh my


Jag älskar dig, Tyler. Wow. 

Lite kort om dagen

Idag gick jag upp åtta för att dra till vårdcentralen för mer sömnpiller och lugnande, det tog sin lilla tid då dom skulle ta blodprover (dom förra sömntabletterna tog nästan livet av mig då jag kräktes i en vecka) men jag kom därifrån med nya recept, vilket känns grymt gött. Men när jag kom hem vid tio var jag så toktrött att jag gick och lade mig för att somna om, vilket jag gjorde. Det var grymt skönt.

Jag är nyduschad och känner mig ganska pigg, nu gäller det bara att hitta på något att göra inför kvällen... Vilket alltid är ett problem då det inte är mycket som lockar. Jag vill repa men Hellberg som vi delar lokalen med är knas och klagar på att vi aldrig sätter upp tider, men det innebär ju inte att han kan sätta upp två veckor in a row. TRE DAGAR I VECKAN PER BAND, Hellberg! Suck. Jag tänker inte tjaffsa med honom mer, han får göra vad han vill.

Nu regnar det igen. Fan. Jag ska kolla på E.T tror jag.

Yo

Jag och alkohol är ingen bra kombination. Torsdags gick åt helvete. Jag gick åt helvete. Och fuck polisen, har dom inget bättre för sig? Det är allt jag vill säga om det. Kryptiskt och helt lagom. Bara tanken på att berätta hela historien gör mig bakfull igen. BAH.

Idag är det lördag, och folk är ölsugna. Jag vet inte vad jag är. Jag vet inte om jag borde dricka öl, jag har några timmar att bestämma mig på, så det blir nog bra. Ingen press.

Jag saknar Jason idag, jättemycket. Jag vill till USA nu.
Tänk vad lycklig jag var på den bilden.

You look like I need a drink

Kvällen gick från att dricka tråkig whiskey hemma, ensam, till något epic. Jag drog till MUG och drack vodka med jordgubbsmak, därefter drog jag och Henke och drack mer öl. Vi bråkade lite, men blev vänner igen. Sen pratade vi om livet och om ingenting. Hemlisar, som bara vi vet om, och annat, som alla vet om. Det om det.

Nu är jag hemma och hela rummet snurrar. Imorgon kommer min vän bakfyllan, och den är välkommen, jag har ändå inga planer.

Puss.

Låtskrivande

Juliet, when we made love you used to cry. You said I love you like the stars above, I'll love you till I die.

---

Wow, Mark Knopfler. Wow. Det är allt jag kan säga. Vilka rader. Alla borde lyssna på hans låt Romeo och Juliet och när ni gjort det, lyssna på The Killers version av den. Så jävla rak på sak och ärlig. Ibland önskar jag att även jag kan skriva texter sådär, och folk säger att övning ger färdighet, men jag vet inte. Det måste ju komma från hjärtat också, för att bli riktigt bra.

På tal om låtskrivande så skriver jag nästan aldrig något längre. Jag har hamnat i en sådan extrem skrivkramp så det finns nästan inte, och det är jobbigt. Speciellt när man är i ett band och förväntas bubbla upp texter hela tiden. Jag har gjort allt för att få fram något, och jag vet att jag har upplevt tillräckligt dom senaste månaderna för att få ner det på papper, men sen att sätta ihop det till en låt? Där har vi problemet. Förr var det aldrig ett problem för mig, så jag fattar inte varför det ska bli jobbigt nu? Det är weird.

När jag vill skriva nya låtar brukar jag alltid köpa ett helt nytt block, ett med tomma och blanka papper som luktar sådär... nytt. Men det slutar alltid med att jag har tusen block liggandes på olika platser i rummet, och på dom flesta har jag bara använt två blad. Jag måste verkligen ta mig i kragen nu.

Det finns så många bra låtskrivare: Ben Bridwell, Conor Oberst, Morrissey, Tyler Ramsey. 
En dag ska jag bli lika bra som dom, helt klart. 

Kanske är det så att övning faktiskt ger färdighet. Jag får försöka.

Fika

Nu sitter jag på Java med Henke och Leo. Vi söker jobb och flummar, det är trevligt. Sånt här får jag göra oftare.
Länge leve fikan.

Tänk så kul man kan ha med en mac.

Sommaren 07

Are we human?
Or are we dancer?
My sign is vital
My hands are cold
And I'm on my knees
Looking for the answers
Are we human?
Or are we dancer?

Will your system be alright
When you dream of home tonight?
There is no message we're receiving
Let me know is your heart still beating

---

Jag lyssnar på The Killers och det ger mig helt crazy vibbar från våren/sommaren 2007. På både gott och ont saknar jag folkölen i Slottsskogen där vi spelade kort och solade. Det var vår. Jag gick i gymnasiet, och vi skulle början trean efter sommaren. Det var något stort som levde i oss då. Vad har hänt med oss nu? Vissa somrar kommer jag minnas mer än andra, och sommaren 2007 är en av dom som kommer leva kvar för alltid. Gud vad jag saknar det.

Nu är det höst och jag lyssnar på The Killers igen. Det känns konstigt, för jag känner lukten av Slottsskogen. Undrar hur nästa sommar blir, och om hösten kommer vara lång. Snabba på, jag vill att livet ska gå vidare med fart. ett stort steg för mig.

Kampen kan börja

Jag har verkligen noll saker att göra, vilket i sin tur leder till att man sitter här själv med en massa jobbiga tankar i huvudet. Och att sitta såhär dag ut och dag in, det kommer göra mig totalt galen i slutändan. Det är dags att påbörja mitt nya liv nu, för det kan inte fortsätta såhär, jag måste ta tag i saker för att kunna leva som en människa igen, och inte som ett kolli som gråter hela tiden. Nej, jag måste kyssa tårarna farväl och bli stark, och tro mig, det kommer bli svårt men man måste ligga i för att kunna se ljuset igen, och jag är jävligt målmedveten den här gången, jag ska klara det.

Jag ska skaffa jobb.
Jag ska växa som människa.
Jag ska klara det här.


Jag vill bli lycklig igen.

Ett blåmärke drar in över himlen

Han var fast i det där rummet, jag var fast i en tanke och det är så förtvivlat svårt att glömma hur han reste sig upp och på lätta steg gick iväg från mig. "Jag kvävs i det här rummet", sa han och då visste jag att ingenting skulle kunna stoppa mina ursinniga tårar den här gången. Inte längre, inte här och definitivt inte nu. Fan, fan, fan, det måste ha varit något annat för han kan inte ha varit starkare än sitt hjärta (hans hjärta dyrkar mig). Hur skulle jag kunna slå mig ur en situation så äkta som den han gav mig precis innan han gick?

Det känns som att det som hänt inte var med meningen, att han kanske bara glömde något på vägen som var bra att plocka upp, eller kanske var det jag som hade förseglat hålet i mitt huvud alldeles för tidigt. Kanske var det bara jag. Nu gör allt ont och varje morgon drar ett blåmärke in över himlen, och inte kan man bara dölja det, för det gör för ont. Det var nog bara jag.

Jag vill inte bli bortglömd, jag vet att jag var viktigare än så, men ändå försöker jag glömma bort honom, trots att han var (är?) det viktigaste i mitt liv. Jag vet inte varför jag rev fotona på honom härom dagen, kanske gjorde jag det för att det kändes som han hade rivit mig itu? Men det här handlar nog inte om hämnd, jag önskar dock att jag visste vad det handlade om överhuvudtaget, bara så att jag kunde få gå vidare.

Två månader sedan, en evighet sedan, men då var jag hans och han var min, lyckan var min allra bästa vän i en hel höst, en hel vinter, en hel sommar. På något sätt måste jag glömma (men jag vet inte hur) för inget i den här världen är rättvist, ingenting i världen är ljust, världen är lika mörk som universum och om vi följer dess stjärnors styrka i att bilda svarta hål, så har vi inte ens ett universum kvar snart.

Så, A,  när vi står där ensamma i vårt universums sista skälvande sekunder, ska vi då minnas allt som bilder eller nåt som faktiskt fanns?

Rubrik

This is why hell is underground, like a reclaimed bad part of town. We don't want to lose our souls, we're the saints who don't want to be found.


Jag är så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag har vänt på dygnen helt. Somnade halv sex imorse och vaknade tre idag. Jag känner mig sådär hypernervös när jag ska sova och jag fattar inte varför. Jag tror att det värsta ska hända under natten, så jag vågar inte blunda. Jag måste ringa vårdcentralen imorgon och be om mer sömntabletter för det här håller inte i längden. Suck. Men det känns jobbigt att ringa dom, sådär allmänt irriterande, jag gillar inte psykiatrikern där, han tror alltid det värsta om mig. 

Jag har dock det senaste känt känslan av att alla tror det värsta om mig.Ärrad för livet

Word up. Tatueringen blev av. Jag känner mig ny, egen. Fast den tog ju självklart inte bort mina bekymmer. Varför trodde jag att den skulle göra det? Jag är för naiv. I vilket fall som helst tänker jag låta Kalle göra även nästa tatuering, för fyfan vad nöjd jag blev. Vad nästa tatuering blir säger jag inte, ni får se när dagen kommer.Det jobbiga är att smörja in den hela tiden, men men, vill man att den ska läka fint så får man ligga i lite.

RSS 2.0