Sommar på balkongen

Så sitter man och är ledig, och för första gången så känns det som att man är ledig på riktigt. Jag är inte bakfull och jag har fått gjort saker, kanske inte allt som jag borde ha fått gjort som att gå till banken och ringa tandläkaren, men ändå. Jag har njutit av dagarna. 

En välbehövd lunch med lite grabbar från MUG och en smoothie senare sitter jag här på min balkong med ett glas vitt vin och datorn i knät, för att se om min irländsk hy kan få en annan färg än röd. Musiken som silar ut ur högtalarna är The Lonely Island och jag skrattar, för att det är så förbannat roligt. Jag skrattar för att jag mår så förbannat bra just nu. Jag vill bara hålla fast vid den här känslan förevigt.

Och just det, om 53 dagar lämnar jag Sverige och flyttar till London. Jag kan knappt tro att det är sant, och tanken på att slippa det här skitlandet, den här jävla västkuststaden gör att mitt hjärta slår hårdare och hårdare. Jag kommer vara på toppen av mitt liv när jag väl sitter på flyget som ska ta mig härifrån. Jag kommer tacka England för att det förändrar mitt liv. 

Nu ska jag hämta lite glass. Vi hörs, ses och ja, you know the rest.

Bär mig framåt

Det har inte varit någonting annat än en medveten verklighetsflykt dom senaste dagarna. Jag har druckit alkohol och skrattat, odlat sårskorpor till toner av brittisk indie och ätit knäckemackor utan att egentligen bry mig om resten. En verklighetsflykt med uppsatta barriärer för att slippa känna "det där andra".

Igår kväll hittade jag min dagbok, dagboken där jag skrev om allt för inte så längesen, och jag brukade fylla den med tvivel. Helt plötsligt insåg jag medan jag läste alla hemska meningar, alla glada meningar, att jag valde att ignorera varenda en av dom. Det var som att födas på nytt, för just då, i den stunden, så orkade jag inte bry mig om det som varit. Jag insåg att det är dags att gå vidare och ta hand om nuet. Tryggheten började svärma genom min kropp, och sen somnade jag.

Imorse vaknade jag och verklighetsflykten var inte längre en flykt, det var ett "här&nu/nu-eller-aldrig". Jag går vidare, med långsamma steg, men jag kommer framåt. Det är det enda som räknas. 

Ha tålamod med mig.Hålet

Jag hittar alltid dom värsta först, jag har älskat dom ända sen den där boken jag läste när jag var yngre och praktiskt taget bodde på biblioteket. Lukten av utnötta och tummade sidor där nya drömmar väntade som luft.

Jag undrar om han har slockat nu trots att jag inte kan se det, jag ser bara hans sista flämtande andetag av ljus som färdas mot mig och jag hoppas jag dör innan han försvinner, ovetande om att jag blev lämnad först. Dock inser jag att jag behöver hålla fast mitt hjärta,  för det har alltid varit hos stjärnorna. Han är stjärnan. Jag är fast.

Neråttjack till övers

Mina andetag är som ett bevis på att jag faktiskt finns även om det inte märks. Jag naglar mig fast i varje litet ord som kommer ur folks munnar för att sedan riva sönder dom till ljudet av blodet som rinner ner från fingrarna, mitt blod som fastnar under huden och bildar mönster i min själ, sen ber jag er att låta mig gå, men ni släpar mig i marken, trampar på mig och jag önskar att mardrömmen någon gång skulle kunna ta slut. En del av mig, den onda, säger att det inte går, att det är försent, en annan del av mig, den kloka, torkar bort tårarna och säger att "nu får du fan ge dig, Michelle, livet lever inte åt dig".

Det är jag själv som river mig i små bitar och förblir ett neråttjack i mina händer, som faller till golvet, och jag undrar hur allt kan lösas upp så jävla fort. Sen krälar jag ifrån sängen några meter och återigen spelas filmen om mitt liv upp framför mina ögonlock och min kloka hälft sparkar mig i magen, säger "Michelle, vakna nu, du är inte en del av en skräckfilm, det här är bara komiskt, vakna, lev".En kub

Jag kan ibland känna det som att jag sitter isolerad i en kub av plexiglas på en folktät gata. Den mest nyfikne knackar på glaset och undrar när jag ska komma ut, men jag ler bara med naiva ögon och ”jag trivs här” skriver jag på en post it-lapp för att sedan trycka upp den mot det svala glaset.

På andra sidan skriver jag ”hjälp mig, jag vill ut”.Skrek dubbelt

Det hade varit så mycket enklare om ni bara slutade att använda sådana ord som faktiskt får mig att våga förstå att jag har en plats i osynliga bildspel. Huden är sönderriven där ni inte ser och tårarna ritar mönster på vita papper trots att jag vet att sår på utsidan aldrig kan ta bort dom som finns på insidan. Men det hade varit så mycket enklare om jag aldrig hade lärt mig att se någonting annat än ett liv i mörker, nu för tiden är allt svart och vitt.

Tågrälsen skriker precis som förr när osäkerheten lämnas utan fraser och jag tror ibland att änglarna slutat bevaka dom ledstänger jag märkte i minnet. Det hade varit så mycket enklare att iscensätta döden som jag aldrig fick om jag inte visste om tomrummet efter det som skapas med tiden.

Dagarna sjunker alldeles för snabbt i antal och jag tvingas inse att man måste börja om, då ångestfyllda känslor skriker lika dubbelt som jag brukar göra, när dom inte vet vart dom ska... Och man kan tydligen inte falla och låta bli att resa sig igen även om det är enkelt att bara ligga stilla, så jag söker ännu en gång en plats djupt inuti mig som faktiskt vågar att börja leva på nytt och som är fullt beredd att chansa och ta tillbaka den leende styrka som helt enkelt är min.

Innan ytspänningen spricker

Som en smältande isbit under tröjan eller ett ideligen uppillat sår rasar ostrukturerade tankar och en ständig längtan efter en normal psykisk sommar. Livet är kallt mot dom svaga och jag litar inte längre på dig som oförstående såg mig tala men inte brydde sig om att hämta någon tolk. Under 24 timmar har jag gråtit tyst men skrattat högt, försökt se om tomma händer har något att ge, men allt jag sett är ett dunkel i det där hålet på jobbet, precis innan korridoren där brustna och hela hjärtan springer. 

Och du säger att du lider. Jag vet, jag är likadan, ett uppvärmt Tjernobyl, en blivande katastrof utan koll, utan kontroll på alla knappar och spakar, ingen som ordentligt har kollat om systemet är säkrat, försäkrat eller i bra skick, alls. Men att inte tänka alls? Jag har förlorat mig själv i mängder av alkohol, precis som du gjorde, men jag har aldrig drunknat helt, och jag har aldrig klämt sönder någon annans hjärta. Det är en fin linje där emellan, och du klev över den.

Ytspänningen spricker nu, man kan inte lägga lock på vrålet, hålet på jobbet är som en krater, det fylls av lava och jag skriker; få slut på det, bort med alla censureringar och retuscheringar av det som hände för det gör så ont, så  j ä v l a  ont, som du när du berättade om den bristande sanningen för mig, som när du bloggade om "inga commitments" eller "det var nog lika bra", som när du trampade sönder min sista tillit till människosläktet.

Jag vet, jag är likadan som Jesus som går på vatten, tror att jag ska kunna göra likadant men bara sjunker med stenar runt vristerna, utan livboj, utan någon hjälpande hand...

Smärta...

... Han brydde sig nog aldrig om mig ändå. Det han gjorde igår var nog hans sätt att säga "hejdå" på. Ett snabbt avslut på något han inte var intresserad av.

Och visst fan är man förolämpad.

Det är så vi jobbar

... Två dagars ledighet är över, och man ska tillbaka till bygget för att under 6 dagar inte ha ett liv, någon självförankring eller någon som helst lust att göra något när man väl har tid över. Jag vet inte om jag ska klaga eller vara lycklig, supa tre dagar i streck är ju ändå inte så kul.

Jag antar att vi hörs snart igen, tills dess, ta hand om er.

Att inte förstå

Step on a crack, break your mothers heart
Red light green light black
Suicide e-mail, do not delete
Plug it back in the jack

Start to be what they want you to be
And you see yourself as they see you

--- 

Att vara ledig har hittills dunkat hårt i bröstkorgen. Jag har varit helt handlingsförlamad hela dagen och när magen skrek efter något att äta så struntade jag blankt i det, och bara låg kvar i sängen. Det är något som inte stämmer. Klockan är nu nästan halv åtta och jag ska på middag innehållandes falafel och öl, jag känner inte för det riktigt ännu. Jag älskar sällskapet som väntar mig, och jag älskar öl, men ändå vill jag inte sitta här fullt påklädd och med smink för att snart bege mig mot Lotsgatan. 

Det är något som verkligen inte stämmer. Om jag ändå visste vad. Det hade varit så mycket enklare då.

Juni

Så det är det här dom kallar juni. Stekhet värme som drar igenom varenda por i ansiktet och en sol som mer än gärna bränner bort all min irländska hud. Det är alltså det här dom kallar juni. Men det känns inte rätt, juni ska inte vara såhär. Eller vänta. Det är ju inte juni det är fel på, det är ju dom galna tankarna i huvudet som snurrar, dom som ger mig migrän tillsammans med en sol som jag inte tillåts bära solglasögon under.

Jag tänker alldeles för mycket, men det här är inte juni, det här är något annat. Det kanske bara är jag. En Michelle utan tidsuppfattning. En kvinna med för mycket up&downs. Idag är det rörigt, och jag vet inte vad jag ska tycka, men tänka, det gör jag. Jag tänker på min framtid och på mitt förflutna. Jag tänker på att jag inte vill ramla ner i en svart grop fylld av sorg och hat igen, jag vill stiga, precis som solen i det dom kallar juni gör.

8 timmar om dagen, utan något som skyddar mig från solen, är inte värre än en hel livstid utan något som skyddar mig mot tankarna.

Jag vill ha en standby-knapp i min hjärna.

RSS 2.0