Hon är nog den enda

Mors dag. Min mammas dag. 

Allting har jag lärt av min mamma: modet att älska, kraften att leva, nyfikenheten att öppna sig för världen. Jag önskar bara att hon kunde bränna bort all sorg i mitt liv, att hon kunde stryka bort dom svåra och ensamma åren från min panna. Jag önskar att hon kunde få mig att sluta vakna vridandes i plågor medan ljuset försvinner. Jag tror dock inte att någon kan hjälpa mig. Det är bara jag som kan förändra mitt liv, om inte det, så kanske min mamma. Hon om någon.

Ingen kommer någonsin älska mig som hon gör, som om jag vore en människa och inte en demon. Som om mitt liv inte bara var en meningslöshet bland andra meningslösheter, utan ett gudomligt under, en hänryckning, en möjlighet att kanske en dag bli något - precis som hon!

Trots våran skadade relation så vill jag bara säga hon är den modigaste jag träffat. Hon sätter allt på ett kort, spelar inga spel. Hon skänker mig tanke på tanke, och för hennes skull ska jag övervinna rädslan och världen, kanske inte just nu, men någon dag. En dag ska jag bevisa att jag kan, att jag vill. Men inte nu. Hoppas hon fortsätter ha tålamod med mig... Och världen där ute rasar, den är full av galningar, dårar, onda andar, men när hon tittar på mina tabletter, som ska ställa balansen mellan olika ämnen i min hjärna till rätta, och säger att hon älskar mig, så inbillar jag mig att jag kan besegra allt. Är det en inbillning? Eller är det bara en trygghet?

Jag vet inte, men jag vet att hon får mig att aldrig svika blodet som skriker i mitt hjärta.

Min mamma. Bara genom att finnas till besegrar hon min förtvivlan.

Jag känner mig som en pixel

Vad händer när allting som en gång varit så viktigt bara känns som en storm av gamla nätter fyllda av tonårsångest? Den där ångesten som mer än gärna viskar i ditt öra att ”inget är som att du tror att det är, du är inte den du tror att du är, du är inget”. Man tror helt omedvetet, att när man passerat 20 år, passerat tonåren, så kommer allting bara bli bättre, men… Man inser inte hur fel man har.

Jag har nog inte insett ännu. Jag vill tro att livet kan ha något mer att ge, men samtidigt så känns det som att jag redan har upplevt det mesta, och det utan att överdriva… Fråga mig, jag har gjort det. Jag har supit sönder skallen, suttit häktad på en polisstation utanför Göteborg, lämnat/blivit lämnad av min familj, tagit amfetamin tills jag orkat ta itu med kvällen innan, skadat mig själv tills blodet runnit soppas mycket, soppas mycket så att avdelning 81 eller 91 på Sahlgrenska har fått dra på plasthandskarna och stoppa fingrarna i halsen på mig, endast för att jag inte klarar det själv.

Men vart vill jag komma? Det som är viktigt hjälper mig inte längre. Min hjärna lever som om den ständigt åker berg&dalbana, som om den ständigt vill att jag ska leva som någon annan. Som att jag vore någon annan. Jag är någon annan.

Jag är aldrig mig själv, och jag saknar mig själv. Jag saknar att vakna upp och titta mig i spegeln för att se ”mig”.

Var tog jag vägen, och varför drog Gud i trådarna på just mina marionetter? Varför skulle just jag bli bipolär? Varför kan inte allting som en gång varit så viktigt få stanna kvar, och inte bli en del av någonting som känns som den första mensen?

 Den här känslan är minst lika blodig och chockartad. 


Radical

"Om man översatta det där så skulle det nästan låta som en Conor-text". Jag sitter här och blir helt varm i hela kroppen. Sonja vet verkligen hur man gör Michelle Fforde lycklig.

Jag är ledig, solen skiner, jag lyssnar på Drive-By Truckers, det finns nybakad sockerkaka i köket som fortfarande är varm... Ja, ni hajar grejen, livet suger. Nej, skoja, livet känns helt jävla super-fab. En ledig fredag, och imorgon börjar jag inte jobba förrän 16:00 så man kanske ska se till att verkligen ta vara på kvällen också? Kommer ju inte kunna festa så mycket på just fredagar i sommar.

Vi får se, här ska det inte jäktas fram några planer. Nu ska jag ut på balkongen.

Puss.

Han som försvann?

Det bor en fast, trygg punkt mitt i sörjan, en vardaglig men ändå förtrolig hand i skogen av fladdrande händer som sträcks ut. Det står någon med en skylt som det står ditt namn på. Han kommer att stå där och vänta tills du hittar honom. Han överger dig aldrig. Inte ens när ett förbannat maj utan dagar rasar in i ett mörkt land. Den skämda luften i korridoren på jobbet har ett hål där någon borde ha rusat fram med sitt personalkort och sin ungdom.

Det finns oändligt många möten och förälskelser som aldrig blir av, hjärtan som aldrig kommer att sättas i brand. Många kommer att leva med saknad efter något dom inte kan sätta fingret på men som i själva verket har sin utgångspunkt, sin kärna, vid det där tomma matsalsbordet, det där skrattet som inte hörs längre, den där rösten som tystnat, dom där händerna som inte löper fritt längre utan knutits åt av svarta rep och försvunnit.

I framtiden står någon tyst och drömmer sig bort. Den tilltänkta finns inte längre. Vardagen, den blåsiga, jävliga majvardagen, ska ändå framåt mot helt andra möten, mot helt andra förälskelser. Även om det inte känns så. Mycket av det som händer i ett liv är sådant som ändå händer, trots att det inte känns så.

Så om du stannar upp mitt i livet, inte så långt från här och nu, och det känns som att du saknar någon, fast du inte kan sätta fingret på vem så minns då detta, att det kanske fanns någon en gång för inte länge sedan som rycktes undan allt för tidigt, som drog in sina vanor, sitt skratt och sin rastlöshet och försvann.

Som slöt sina vackra ögon och försvann. Som försvann men aldrig lämnade dig. I vimlet på Storgatan, på varje samlingsplats där parkvärdarna somnat in, står någon med ditt namn på en skylt. Oftast hittar han dig när du slutat leta.

Love will tear us apart

Jag kan inte det där med kärlek. Allt är bara en enda stor röra och jag vet inte vad jag vill. Jag vet inte vad jag känner. Eller... Jag känner alldeles för mycket. Jag måste samla mig. Jag måste lägga ut mitt hjärta på golvet, titta och analysera, sen plocka ihop det igen för att se om något har blivit klarare. För nästan ett år sedan lovade jag mig själv att akta mig för kärleken då den dödar, gör en stum, gör en sjuk, men framför allt för att ingen kärlek är för evigt. Kärleken dödar, sen dör den själv.  Jag orkar inte riktigt med det. Jag är rädd. Jävligt rädd. Och nu mår jag illa.

En random tisdag i slutet på maj

Igår var det öl och häng i Slottsskogen med min härliga avdelning Parkvård. Folk blev fulla och glada, inklusive jag själv. Jag blev så full och glad att jag förlorade balanssinnet totalt och rullade omkring på Linnéplatsen, och sen i taxin hem till Henke. Härligt!

Idag vaknade jag dock upp pigg som en mört och sen blev det utflykt med Niklas. Vi åkte till Kungsmässan i Kungsbacka och vandrade omkring för att sedan, efter mycket tjat från min sida (MEN VARBERG, NIKLAS! DET ÄR KUL!), åka till Varberg. Allt var sjukt trevligt förutom att tanten i kassan på systemet i Varberg sa att, när jag tittade på alkoholfria viner, "du kanske borde dricka lite mer sådant. Du ser full ut."

Jävla kärring, vad fan vet hon liksom? Jag var nykter. Jag ÄR nykter. Ja, jag har lite fett hår och gårdagens smink på mig, men full, DET ÄR JAG INTE!

Well, well. Jag är lite för trött för att blogga mer nu, ska ta och ladda ner The Sims och chilla vidare.

Peace.

Ännu en morgon

Jag är uppe med tuppen, som vanligt, trots att jag inte alls behöver gå upp såhär tidigt. Jag skulle gått upp om två timmar om jag hade sovit som en normal människa, men jag kan verkligen inte sova på morgonen längre. Det spelar ingen roll hur sent jag än går och lägger mig, jag vaknar alltid upp mellan åtta och nio. Det börjar bli måttligt irriterande. Det är inte det att jag går runt och är CP-trött hela dagen sen, det är snarare motsatsen. Jag får inte tillräckligt med sömn så kroppen slänger på med extra-energin hela tiden, vilket gör att jag blir något speedad, det håller i sig fram till rasten på jobbet då jag nästan somnar när det bara är tio minuter kvar av den, och jag egentligen måste ut och jobba. Inte alls kul! Kan vara dags att höra av sig till psykiatrin igen och se om dom kan hjälpa mig med sömntabletter, tills jag kommer in i en bra rytm igen.

Jag drömde en udda dröm också, att jag hade en son som skulle börja skolan, men jag tyckte inte att någon skola här i Sverige passade honom så jag flyttade till USA där jag satte honom på en katolsk pojkskola. Det hade aldrig varit mitt förstahandsval, men sen så var det ju bara en dröm också. Om jag får en son så ska han bannemig slippa bikta sig tre dagar i veckan och spendera tid med endast pojkar. Min son ska ha ett normalt liv!

I övrigt så mår jag fortfarande bra ändå, vilket är otroligt skönt. Jag fasar inte över att jobba idag och ikväll blir det bio, jag langar peppen, helt klart!

En bubbla jag kan leva med

Idag har varit en bra dag på Nordens största nöje... Nej vänta, Nordens största fritidsgård, Liseberg. Det känns nästan som en fritidsgård ibland då alla vi som arbetar där har det ganska flummigt. Solen har varit framme och jag jobbade i endast 6 timmar (7 timmar lång arbetsdag, men på rasten jobbade jag ju inte), och det var ganska slappt. Jag uppskattar verkligen min avdelning och mina arbetskamrater, och trots att Liseberg är en bubbla man lever i under sommaren, och gör så att man inte har något liv alls utanför just den bubblan, så är jag ganska nöjd. Iallafall just nu.

Den här helgen har jag bara korta dagar vilket är skönt. Imorgon och på söndag slutar jag klockan 20:00 vilket gör att jag kan spendera tid med annat folk, inklusive mig själv. Det är skönt. Och dessutom är jag ju ledig måndag och tisdag, eftersom parken är stängd, och på måndagen ska Parkvård spela brännboll i Slottsskogen och dricka öl, det kommer bli grymt trevligt.

Vad kommer annars hända? Imorgon ska jag på bio, "Natt på Muséet 2" (jag vet, cheesy, men det är inte filmen som räknas alltid, det är sällskapet) och på söndag eller måndag (under dagen) ska jag på åka på en liten bilfärd till Nääs Slott och promenera, kan bli sjuk trevligt.

Jag har en bra känsla i hela kroppen, jag hoppas den håller i sig under helgen nu, för det är så tröttsamt att gå från glad till ledsen till sur till jag-vill-inte-leva-mer och sen tillbaka till glad. Nu vill jag njuta av att livet faktiskt inte är så dumt ändå. 

Det är helt okej.

Sorry, guys

Jag har jobbat, varit bakis, och jobbat. Jag ska skriva snart. Men nu måste jag sova, för imorgon så ska jag jobba. Jag har ett intressant liv just nu, som ni kanske märker.

Men jag har blekt håret! (Skall göras igen dock för mitt irländska påbrå låter det inte bli så ljust som jag vill ha det, utan man ser lite slingor av färgen orange överallt. Kul.)Jag skriver mer till helgen, jag har saker att tala om.

You're way out there in Toluca

Jag har slänt ihop en quorn-gryta som smakade helt fantastiskt bra, ibland blir jag imponerad av mina matlagningskonster. Trots bakfylla (årets första kanin-party ägde rum på Trädgårn igår) så har jag kunnat äta utan att spy, och just nu njuter jag av solen på balkongen medan jag tittar på One Of My Kind-dokumentären (IGEN) och jag känner att jag är helt okej ändå.

Jobbigt är att jag måste duscha och sen dra till banken och fixa nytt konto, ta ut pengar och sen köpa solglasögon och hårfärg, jag är lite för sliten för det känner jag, men är man ledig så är man. Jag måste ta vara på den lilla fritid jag har, annars kommer jag bli galen. Man kan ju inte sitta här och softa hela tiden. Man måste göra nytta.

Nu känner jag att jag svamlar, så jag ska sluta vara så ointressant och låta er läsare göra annat.

Puss, coquito.

I'm eating for you

Jag kan bara anta hur mycket folk hatar mig och mitt tjat om Conor, men hey, jag är inne i en period då jag älskar, sörjer, knarkar, gråter. Precis som han gör. Konstigt? Nej, vi är båda människor. Han har insett (långt innan mig) att livet suger, men att vi behöver sorg, att vi behöver gråta och lida tillsammans för att överleva. Om vi så ska behöva gråta tillsammans med MILJARDER mil emellan oss.

Conor invaderar mina drömmar fast jag bett han tusen gånger att låta bli. Conor är mer än det som göms i askan från svarta kakelugnar och jag kommer aldrig glömma hur jag lättade från marken när jag för tio år sedan, och första gången, kände att ångesten blev lättare ihop med musiken... Lättare ihop med Conor.

Jag vill stå över alla lögner tillsammans med Conor precis som ögonblick av värme, låt oss trotsa konventionerna och aldrig bli gamla, seriöst, låt oss krossa moralen och normerna... Vi kan göra det redan ikväll, C, om du vill, om du kunde... Men så drömmer jag ju bara. Du är ju antingen i din lya "on the lower east side", eller med dina roommates i ditt hus i Omaha... Eller så är du bara på flykt eftersom du inte kan stanna kvar någonstans för länge utan att känna hat - Du - Kan - Vara - I - Mexico.

Du är så vacker när du brinner och gråter, låt oss trotsa traditioner innan allting blir till aska, Conor. Jag ska skydda dig med våld från de som hatar dig och det är så  förtvivlat glest här i trängseln mitt bland människor vars hjärtan slutat slå.

Det viktigaste av allt är att du får mig att leva och känna mig mänsklig, lika mycket mänsklig som alla andra.


Stars and nothing

Conrad Molgan Obama kommer bli årets stjärna.

---

Nu är jag så äckligt trött på Comhem och D-Link så jag funderar på att gå och lägga mig innan min dator får lida. Dessutom har jag ändå inget intressant att skriva om mer än att jag har jobbat och det var skittråkigt eftersom det typ inte vara en käft i parken idag. Kul att bara gå runt och inte göra ett skit. NOT.

Godnatt.

To fuck or get fucked

/I Hate Myself and If It Wasn't for the Drugs I'd Be Dead and It's In Fucking G... Again/

I stood in the general store by the freezer
Looking down on the chickens
And I cried inside

There's a girl in my building and she dreams
About a bathtub where she swims 
In an ocean with God

You went by past the lockers where I searched
For a smile but you saw
Right through me again

And she drowned in a cornfield 'cause she couldn't
Really see, and the whisky
Made her burn like me

I can't feel my own fingers in the attic
Of my house where I go
Just to kill a year

By the clock over the mirror which gave me fever
I asked "why wont Omaha let me fuck?"
Everyday has a story which I'm not a part of
And this blood makes me think of that

In the mall at my confession he said "Kid,
Just don't shit yourself. Sometimes all
That we long for just dies"

So the road lays before me like a cable
To my soul and the bus didn't
Wait for me

Like a bird on a wire with its wings
On the ground she thought
That I wouldn't come home

And I shiver from the fever that the clock never took away
And the mirror never changes its face
So I wait for that cornfield to get me out of here
'Cause Omaha will never let me get fucked

- Conrad Molgan Obama, 2009

PRESS DELETE

Jag lade precis upp en dikt jag skrev för en stund sen här i bloggen, men ångrade mig. Den var alldeles för personlig. En vacker dag kanske den kommer upp igen, man vet aldrig. Och egentligen så borde jag inte sitta här och skriva dikter, lyssna på Conor Oberst och äta äpplen... Jag borde sova så att jag inte sover bort min lediga måndag.

"Min lediga måndag", gud, vad jag inte gillar ljudet av det. Ledigheten i den meningen är ju fin, men måndag säger bara med en käftsmäll att "det är en veckas slit fram till helgen". Och jag som inte ens kan göra något kul till helgen. Jag ska sopa undan skit på Liseberg. Länge leve lediga måndagar och jobb på helgen...
... Eller inte.

Okej, jag borde verkligen sova. Min hjärna säger ifrån genom att spela ett spel med mig. Jag blev tårögd.

Damn boy (What's wrong with you)

Så här sitter man och lyssnar på Taylor Hollingsworth och njuter av den sydstatliga euforin som musiken medför. Det känns bra för det är bra, jag begär inte så mycket mer än så. Eufori är den bästa känslan.


---

I Helgen har det endast jobbats, och jag har missat en fetslig fest som var igår, och det är ju tråkigt. Ni som vill ha ett liv under sommar-halvåret, sök aldrig till Liseberg. Bara ett råd. Men jag har ändå inte allt för mycket för mig så jag kan ju lika gärna jobba och dra in cash.

Nu är man ledig i två dagar och jag ska umgås, äta glass, förhoppningsvis dricka en eller annan öl och bara vara.

Det finns ingen rubrik

Jag vill inte förlora dig, C, men det jag precis fick höra gör att jag förlorar mig själv.

Kär is the word

Det handlar om att födas på nytt. Varje dag. Ständigt skapa nytt och väva samman. Bli en av dom som tog sig någonstans. Välja att återkomma. Ja, inget mindre än det.

Men det innebär också, att man ibland, måste dö.

Sanningen är den att du skulle kunna bryta vartenda litet ben i min kropp, det skulle ändå vara jag som bad om ursäkt för att jag fick dig till att göra det, och hur många hjärtan jag än kommer att beröra efter ditt så kommer dom aldrig i närheten av den plats i mitt eget som tillhör dig.

Jag tror jag dör lite.

Jag vet inte riktigt på vilket sätt eller vart det här kommer att sluta egentligen men jag vet att du berör mig på insidan på ett sätt jag nog inte hade räknat med. Det är så sjukt mycket magkänsla som lägger sig i närheten av din röst och jag kan väl inte direkt förneka:
- Jag älskar att se ditt nummer i min display.

Nu dog jag. (Hjärtat låter "bank bank bank")

Så speciell

Det var länge sen jag tittade mig i spegeln och såg henne, den som svek, den som gav upp, den som inte hade ögon att se bortom sig själv. Hon knackar på ibland, men jag öppnar aldrig längre.

När man kan kyssa en mungipa som är så varm som hans, då spelar det kanske inte roll om han faktiskt inte lyssnar på riktigt, jag har lärt mig att det är orelevant ibland, det bevisar ingenting, hans huvud fungerar inte som mitt, så är det bara. Det är bara förställningar som vanligt, sanningen är att den största kärleken svalnar inte, även om det känns som att den går i vågor.

Den svalnar inte, det är bara vi som inte vet vad vi ska leta efter.

Idag värker bröstkorgen på ett behagligt sätt och jag tror hela världen kan se min eufori - bara i sättet jag går. För första gången uppstår romantiska tankar utan att jag vill skygga tillbaka, jag ska bara låta dem komma.

May 5th

Idag vaknade jag upp tidigt, och var väldigt sliten efter dagen i Danmark. Jag grät en skvätt på grund av tröttheten men så slog det mig att det är den 5:e maj, och då lös hela jag upp. Idag släpptes ju Conor Oberst and The Mystic Valley Bands skiva Outer South! Jag har ju lyssnat på skivan ett tag nu, men att få bläddra i konvolutet var en upplevelse i sig. Den luktar så gott och bilderna är så fina.Someone in California loves me.

---

Skönt att vara ledig tills på fredag nu, jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dagarna, mer än att ta det lugnt och få tillbaka peppen på livet. Just nu är den lite obefintlig. 

Liseberg/Nostalgi

Jag har från och med nu inget liv på helgerna, och i mitten/slutet på maj kommer jag inte ha något liv ens på veckodagarna. Vem får skulden? Liseberg. Men jag klagar inte, jag tjänar bra med cash och planering inför flytt till London i oktober har börjat. Tänka sig att allt kan bli så bra ändå.

Men på tal om Liseberg, det är därför jag inte skrivit så mycket här. Så fort jag kommer hem sent på kvällen slänger jag på iTunes och lägger mig i sängen där jag drömmer mig bort i musikens värld. Just nu har jag tagit upp lyssnandet på Eels. Jag minns för 4 år sedan när jag lyssnade på Eels jämt, och nu när jag lyssnar minns jag nästan alldeles för mycket av den tiden. Det är nästan läskigt. Nostalgi, vad gör du med mig?

Imorgon blir det kick off med min avdelning. Vi ska till Danmark över dagen och supa oss fulla som sjömän, bokstavligen. Parkvård är ju kända för att alltid bli fulla som ägg! Klockan halv nio på morgonen börjar drickandet och resan till ett annat land, där vi ska leka lekar och vara odrägliga. Jag längtar.

Tills nästa gång, I love y'all!

Dance, farmer Dave, dance!

I'm just trying to stay a human being
Sitting in the sun eating ice cream
Texting my friend about a bad, bad dream
Just trying to find someone who knows me

---

Det vore seriöst en upplevelse att få hänga med dom här snubbarna. Jag vill bara dansa i Valle Mystico natten lång.
----

Jag måste snart till jobbet. Pepita langar inte peppen.

RSS 2.0