I nattens mörker

I natt var det inbrott på Lemona Tobak på mitt torg, sjukt scary och det är inte första gången. För typ två månader sen vaknade jag av ljudet av något stort och tungt som slog mot något, och sen i marken. Till sist gick jag upp för att kolla vad fan det var för något, då såg jag två killar med en skitstor sten som dom kastade mot plexiglaset på den ena ingången, och då ringde jag polisen och dom misslyckades med sitt inbrott. I natt hände det igen, jag vaknade av att ljudet av något som lät som ett stålrör eller något slog i marken och till slut hörde jag ett larm och sprang upp, då såg jag tre killar springa ut ur kiosken och jag fick hjärtklappning. Polisen och Securitas kom och även ägaren till kiosken, när jag såg honom tyckte jag så himla synd om honom. Det här var inte vad han ville ha när han köpte Lemona...

Vad fan är det som händer med Chapmans torg? För några nätter sen hade några killar gjort inbrott på biblioteket här nere genom att krossa fönstren och stulit flera datorer, och det har tydligen hänt flera gånger, sa mamma. Jag har hört glas krossats och ett larm men jag har alltid trott att det var ett billarm eller nåt, men eftersom det är på baksidan av torget (jag har fönster mot torget) så kunde jag ju inte se nåt, vilket mamma kunde. Sjukt.

Det är lite skrämmande att det böjar balla ur såhär överallt. När ska det ta slut? När ska dom som behöver få hjälp? Det är inte normalt att råna, slå ner och klottra, dom behöver hjälp.

Väck mig när revolutionen har börjat.

Jobb och sånt

Åh, jag är så himla trött på att jobba, och ändå ska jag jobba på Liseberg tills det stänger i oktober. Det känns som att jag inte gör annat än att jobba och sova, jag saknar att träffa vänner och jag saknar att inte kunna göra vardagliga saker, sjukt irriterande, men det är bara att kämpa vidare. Just nu ser jag framemot söndag då jag är ledig, och på kvällen där är det sista Kanin-festen för i år på Trägårn, det ska bli sjukt nice. Sen så är jag ju ledig måndag och tisdag också, inte alls fy skam! Festen på söndag kommer vara fullspäckad av skoj känner jag på mig. Alla jag pratat med säger att dom ska bli galet fulla och det kommer jag njuta av, själv tänker jag bara dricka måttligt, men vi får ju se hur det går, haha.

Idag var en seg dag. Jag slutade 24:00 igår och kom hem vid 01:00 typ, och somnade inte förän 02:30. Att somna så sent var inte alls bra, i och med att jag skulle till tandläkaren idag kl 07:40! Jag drog mig upp vid sju och var så himla trött, jag fattade inte alls hur jag skulle klara dagen idag men ack, det gjorde jag, för när jag kom hem från tandläkaren så däckade jag totalt och sov till elva, då jag var tvungen att gå upp för att piffa i ordning mig inför jobbet. Slutade 23:00 idag men kom hem nyss, jävla spårvagnstrafik. Jag är SJUKT TRÖTT.

Nu ska jag sova, börjar sent imorgon, UNDERBART!

Later!

Jag älskar dig, mamma

Allting börjar och slutar med mamma.

Det finns en styrka inne i mig som brinner så starkt att det ibland känns som att jag ska explodera och sedan behöva plocka upp bitarna av mig själv runt om i världen, och visst skulle det vara jobbigt men jag gör det för att styrkan åter igen ska ta plats inne i mitt hjärta.

Det finns en drivkraft i mig som skulle få mig att gå från en världsdel till en annan utan att klaga, och med såriga fötter skulle jag göra det tills jag nått mitt mål och med glädje skulle jag upptäcka allt nytt och lära mig av varje fotsteg, bara för att hitta den jag är och den jag ska bli.

Det finns kläder för alla väder, och i full storm skulle jag stå stenhårt fast vid alla ord som kommer ur min mun, och med självsäkerhet skulle jag skratta åt regnet då jag har min egna sol att förlita mig på, en sol som kommer värma och ge mig den kärlek jag kommer behöva.

Det finns en bok som beskriver allt, till och med hur näckrosor vägrar ge vika mot sista sommarkapitlet, och varje sida är märkt med ord om kärlek istället för att vara numrerade, för i boken om mitt liv behövs inga siffror som visar var jag är eller vart jag ska, jag har en annan kraft.

Det finns en person i mitt liv som får det att skälva i min del av staden.
Det finns en person i mitt liv som inser det omöjliga i mig.
Det finns en person i mitt liv som varje minut avsäger sig sin sista sekund.
Det finns en person, och det är min mamma...

... Min styrka och drivkraft, min sol och mitt livs bok. Min mamma.

Allting kommer alltid börja och sluta med mamma.

Vart tog sommaren vägen?

Jag vaknade upp imorse med världens sötaste lapp bredvid mig i sängen: " Jag älskar dig, du är underbar." Min mage fylldes med pirr och resten av kroppen fylldes av värme, jag är lycklig. Fast det känns tomt att inte ha min underbara Anders bredvid mig just nu, jag saknar honom, trots att han bara varit borta i lite mindre än en timma. Konstigt det där, vad kärlek kan göra med en. Jag är världens lyckligaste som har världens finaste pojkvän, verkligen. Jag <3 Anders.

Något annat som är konstigt är hur fort sommaren snurrar iväg. Det måste vara Liseberg, för man tappar helt kollen på måndag och veckodag, allt går bara som på räls. Jag började jobba i juni, och nu är det redan augusti. Det känns som att det var igår jag tog studenten. Och vad hände med sommaren? Jag fick en del soliga dagar, men för det mesta spenderade jag jag dom dagarna iklädd en babyblå uniform med anka och kvast inne på en nöjespark. Det känns inte rätt och det känns inte fel, jag har ju trots allt tjänat pengar, jag har ju trots allt gjort något nyttigt.

Igår regnade det som fan när jag jobbade, det slutade aldrig, så det enda man kunde gör var att slänga på sig regnstället när man kom till jobbet. Trots regnet var det en av de bästa arbetsdagarna på länge, för det var typ INGA gäster i parken. Mellan 17 och 18 kom det bara in 175 st genom spärr, helt sjukt, och i slutet på dagen hade det kommit in 4000 allt som allt, budgeten var på 23000, SJUKT! Vi parkvårdare hade typ inget att göra vilket resulterade i mycket häng och galet roliga lekar. Vi fick även veta vem som blev säsongens Lisebergare på Pakvård, Tobias "Djuret" Johansson! Sjukt kul att han fick äran, faktiskt, och det bjöds på kladdkaka/morotskaka och saft. Sen fick dom som slutade 23.00 komma på samling 22.05 och när vi väl kom till samlingen så hade föreståndarna hämtat en stjärnvinst med chips som alla satt och mumsade på, HELT FAB! Liseberg är grymt.

Idag jobbar jag 12.45 till 21.00, en ganska schysst dag. Sju timmar och får sluta tidigt, känns gött. Har inte gjort det på länge. Men nu ska jag äta frukost. Hejhopp!

Hjälp mitt hår (Och annat)

Det är så fint väder och det gör mig lycklig, lycklig som få. Speciellt nu när man är ledig, och det är underbart. Två och en halv dag för att bara ta det lugnt. Jag har imorgon planerat en grillning efter att jag har repat med bandet, då åker vi till Saltholmen och grillar korv och dricker bira. Hoppas bara det ska vara fint väder imorgon, det har ju varit lite fram och tillbaka med hur det ska vara imorgon. Ena dagen står det att det ska regna och sen står det att det ska vara sol, sen står det att det ska åska. SMHI, bestäm er? Nu står det iaf sol, och det är ju en dag innan så jag litar på det, annars får det bli hemmahäng med ölspelet istället.

Idag ska jag dricka öl i Kungsparken med Henke. Vi ska bara ta det chill och vem vet, kanske tittar Becki förbi? Man kan ju hoppas på det. Hade dock velat att Anders skulle vara med också, men han jobbar ju till 01:00, stackarn. Men men, det blir ju han som tjänar dom stora cashen!

På tal om annat så r mitt hår riktigt risigt. Jag kan knappt borsta det efter att ha duschat för det är typ bara dreads av allt. Jag hatar det, jag hatar att jag har färgat mitt hår så mycket så att det går av! Frågan är då vad jag ska göra med det? Jag är inte så sugen på att klippa det kort, men det kommer nog bli så i slutet, men om någon har något tips om vad jag kan göra så feel free att tala om det för mig! Jag har använt alla inpackningar som finns och använder balsam varje gång jag har tvättat det, ändå ser det ut som påskris. Inte så kul, kanske.

Nu ska jag noppra mina ögonbryn och göra mig färdig för att dra till MUG och möta upp Henke, jag ser framemot det!

PUZ.

RSS 2.0