Such great heights

Det började med att Postal Service gjorde låten, Such Great Heights, och jag tyckte melodin var något väldigt vackert, det var något med enkelheten i låten, något med det snabba tempot och all hets, tillsammans med den fina texten. Sen så kom Iron & Wine och gjorde en cover på låten och jag blev frälst. Han med sina folkiga gener och underbart vackra röst gjorde den tusen gånger bättre. Jag trodde inte det skulle vara möjligt men oh, vilken låt! Jag har suttit och lyssnat på den typ flera gånger på rad nu och min lastfm kommer knackra sönder. Ni måste lyssna på den. Ladda ner den, sök på YouTube, vad som helst. Bara lyssna på den.

Annars? Det är söndag och jag ska snart till jobbet, börjar fyra och har inte hunnit göra ett dugg. Jag har ätit lunch och suttit vid datorn. Det är alldeles för varmt för att göra annat, och jag känner på mig att det kommer blir en grymt svettig dag på jobbet. Men ikväll blir det Kaninparty och jag är väl ganska laddad. Jag hade inte tänkt att stanna så länge då jag är väldigt trött och börjar två imorgon. Har ingen lust att vara snor-bakis på jobbet när det är såhär varmt. Så är det bara.

Nu ska jag snart möta Anders pappa för att få Anders mobil som han glömde där igår. Kul, kul.

Att höra, eller att icke höra

Jag läste en bekants blogg, hon håller på att bli döv, varför vet jag inte då hon inte skrev det. Jag rös till i kroppen. Det var som att huden nästan lämnade kroppen för några sekunder. Jag tycker synd om henne, och jag beklagar verkligen allt, men egentligen; finns det något man kan säga som verkligen tröstar på riktigt? Jag menar, det är ändå ett sinne man håller på att förlora, en av de viktigaste delarna av sig själv. Finns det något ord som hjälper, som lindrar rädslan och paniken? Jag tror inte det, men jag vill kunna säga något, något som betyder något, betyder något för henne. 

Jag tänker på hur jag skulle överleva utan min hörsel, och kommer fram till att jag inte skulle överleva. Mitt liv går ut på musik, och inte fan är jag någon Beethoven som skulle kunna fortsätta hur som helst, nej, jag skulle dö. På stubben, "pang boom crash, hejdå", och jag skulle inte sörja min död på något sätt, jag skulle hedra den och tacka för att jag slapp leva resten av mitt liv som en döv. 

Min hörsel betyder mer än mitt ansikte och mitt namn, min hörsel är jag.

Gute Nacht.

Mer Mac, tröttheten och en regnbåge som föll

Åh, jag är så förbannat jävla skittrött.



Jag är verkligen hur trött som helst. Somnade typ halv 6 och gick upp nu, klockan tio. Varför jag i hela friden gick upp såhär tidigt har jag ingen aning om, jag kunde bara inte sova mer. Kanske var det min älskade Mac som drog sömnen ifrån mig? Det är nog så, för jag har drömt om den hela natten och bara vakna upp och veta att den finns här med mig, känns underbart. Tycker ni att jag är nördig? Jomenvisst. Vänta bara själva tills ni sitter där med en Mac av nåt slag! Jag älskar enkelheten i allt man gör med Mac, att starta upp datorn tar 20 sekunder liksom. En PC tar ju snarare tio min - en kvart! Det känns helt underbart.

Egentligen skulle datorn kommit på torsdag (jag beställde på internet) men av ren slump igår, innan jobbet så bestämde jag och Anders oss för att spåra upp paketet på UPS sida och då stod det helt plötsligt att det hade kommit till Göteborg klockan nio på morgonen! Då började det pirra i hela magen på mig. DEN SKULLE KOMMA SNABBARE EN TÄNKT. Detta gjorde hela min dag på jobbet så himla mycket roligare, men samtidigt gick ju tiden väldigt mycket långsammare också, vilket var lite segt. Jag ville ju bara hem!

Jaja, nog tjatat om Macen just nu. Jag borde egentligen duscha och äta frukost, men jag är toktrött. Det får vänta ett tag till. Ingen stress ännu. Nu blire Facebook och annat skoj. Sen, JOBBA JOBBA på Glädjens Högborg (Liseberg), hoppas bara det inte kommer regna idag för att har ingen lust att gå runt i regnkläder och bli helt fuktig. Suck. Solen, var är du?

På tal om Liseberg så har väl Rainbow-olyckan släppt för mig lite nu, jag är inte alls lika orolig i kroppen längre. Att jobba under allt det som hände var förfärligt. Alla gråtande barn och mammor, alla skadade människor, all stress, det var bara JOBBIGT och chockartat. Men det känns bättre nu, nu när man vet vad som hade hänt, och att det inte var Lisebergs fel. Det var företaget som gjort attraktionens fel. En del av det slutna drivsystemet hade brustit. Den delen som ska hålla soffan horisontell. Detta var inte Lisebergs fel då systemet är slutet för att bara dom som har gjort attraktionen ska kunna kolla. Och dom gör en rutinkoll när attraktionen har gått 5000 timmar. När olyckan skedde så hade attraktionen bara gått 3500 timmar. Hemskt. 

Jag vill radera alla minnen av den dagen. Alla krissamtal. Allt. Det tar kanske lite tid men det ska gå! Tur att det känns bättre nu iaf.


I am a happy girl now

Jag har en MacBook och det känns så fruktansvärt skönt. Den ligger i mitt knä och surrar så tyst, och det är en ganska mysigt känsla. Hejdå PC, aldrig mer. 

MacBook, No one's gonna love you more than I do.



Ps, jag ska bli mer aktiv i bloggen så fort jag få en chans.
Ds.

Tråkigt liv, yes

Mina lediga dagar sög, vädret var dåligt och jag vara nära på att mista mitt hjärta. Att vara kär är inte enkelt ibland, det kan vara så himla svårt och i dom svåra stunderna vill man inget annat än att bara dö, snabbt och smärtfritt. Som tur var så löste sig problemet och jag och min man ska lösa problemen, vi ska göra allt om krävs, för jag tänker aldrig släppa taget om honom, så mycket älskar jag honom.

---

Det som har varit okej med de här två dagarnas ledighet har varit att jag har repat med bandet för första gången på länge. Första repet var i tisdags och Henrik hade köpt en låda öl som vi skulle dricka under repet, vi blev alla fyra goa och det var grymt kul att köra igenom låtarna, även om dom inte satt lika bra som dom gjorde när vi repade nästan varje dag. Vi började repa på Pass This On av The Knife och den blev riktigt härlig med gitarrer som körde melodislingan och allt, yup, det här blir bra. Och igår, då bestämde vi oss för att spela in skiva i augusti då vi har fått ett erbjudande om det, så det ska också bli helt grymt! Känns gött att det händer något.

---

Well, well, nu ska man jobba i sex dagar igen, vilket känns sådär kul. Mitt liv är tråkigt, det händer aldrig nåt längre. Det är kul att jag klagar på jobbet men ska ändå försöka få fler timmar den här veckan, eh? Förvirrad? Ja, jag kan alrig bestämma mig. Men jag ska skriva något intressant så fort mitt liv blir lite mer fartfullt igen.


Fina människor

Ni ska bara veta hur mycket fina kommentarer jag har fått på en video jag lade upp på YouTube, där jag sjunger och spelar St. Augustine av Band of Horses. Det är helt galet, men folk verkar gilla det, och jag blir nästan rörd av alla amerikanska människor som säger att dom njuter. Det är helt radical.



" You know, I think you really have a future in this..."

"Great cover. I wanted to listen to this song from Band of Horses but I clicked on this one instead and now I feel really relaxed. Make more awesome covers."

"This is an great song sung by a great voice... Keep singing, I can't wait to see what comes next...."

"Just amazing. Do you have more covers?"

---

Det där var bara några av kommentarerna, och dom gör mig så himla glad! Åh. Nu vill jag bara få bort min heshet som stör så att jag kan spela in mer låtar. Jag saknar verkligen att sjunga. Och på tal om att sjunga så ska jag repa idag, för första gången sen jag tog studenten, vilket nu är ett tag sen. Synd bara att jag inte kommer ha möjlighet till att sjunga så bra som jag vill, om jag ens kommer att kunna sjunga alls... Men jag ska göra mitt bästa. Det ska bli gött att bara komma in till replokalen igen faktiskt.

What's wrong with me?

Nu har man jobbat sex dagar i streck och man kan inte vara tröttare än vad jag är nu. Fötterna värker, jag har smuts under naglarna och det spritter i benen trots att dom egentligen borde vara sovandes vid det här laget. Men äntligen får jag två dagars ledighet och jag ska inte göra annat än att sova, för det finns typ inget annat att göra.

Jag är ledsen, har varit det en stund idag på jobbet, och det beror på att jag är sämst i världen ibland. Jag vill bara vara perfekt, och göra den jag älskar nöjd, men allt jag gör är att förstöra genom att vara mer last en hjälp. Jag försöker verkligen med allt, men inget funkar. Men just nu tar tröttheten över och räddar mig från gråten. Det kommer nog bli bättre.

---

För att prata om annat så måste jag säga att Journey Man är en grym serie. Alla borde se den. Den utspelar sig i San Fransisco och handlar om en man som helt pltösligt börjar gör resor tillbaka i tiden och räddar folk från saker och ting, det är riktigt bra. Den går på teven nu och jag kan bara skriva under reklamerna så det här inlägget tar jättelång tid att skriva, haha.

Snart ska jag ta min hostmedicin med det feta morfinet och sova, jag kan behöva det.

Hej.

Värme och hosta, ingen bra kombination

Nu känns det som att alla är förkylda, vad fan är det för jävla virus som går egentligen? Visst, jag är typ frisk nu och har bara en hals som krånglar, men alla andra jag känner är typ sjuka. Inte så kul direkt. Jag vill ju inte bli smittad igen. Men jag tackar gud för min underbara hostmedicin med morfin i, den gör så att man sover som en kung och det är kul dessutom! Man blir lite yr och seg, fab! När man ska sova och har tagit medicinen så blir man helt härligt go, varenda muskel i kroppen bara domnar bort och man somnar hur skönt som helst. Tack , läkaren Ruben på Axess-aukten! Big time!

Det är så jävla varmt, idag igen, och det är helt sjukt! Jag orkar inte gå änu en dag då svetten bara rinner, känns inte så kul. Det känns bara tungt. Jag vill bara ligga på en strand och sola, sen bada, sen äta glass. Det ska jag göra på tisdag och onsdag, götta mig bara. Mmmm!

Nu blir det kaffe och jätteäckliga mackor. Vi har typ inget pålägg, vilket känns segt. men men! Lite mat måste man ju ha i sig!

Tears from a broken lead


Jag stod längst fram, mittemot Ben, Ben som är min hjälte och räddare i nöden. Det går inte att beskriva det här. Det går bara inte. Han mindes mitt namn, skrek det rätt ut i publiken, och jag kände att just då, i den stunden, då kunde jag lika gärna dött, för bättre än så kommer det aldrig mer bli i mitt liv.

----

Okej, jag sitter just nu och kollar på lite klipp från Accelerator på YouTube och jag gråter. Jag kan inte hålla tillbaka tårarna. Det är för nytt, för färskt, och jag kan inte skriva om det ännu, och allra minst lägga upp bilderna från Stockholm i min bilddagbok. Jag vill tillbaka, jag vill uppleva allt en gång till. Jag saknar Band of Horses, jag saknar Foals, jag saknar The Teenagers, och jag saknar Neon Neon med Sonja. Jag saknar Sonja. 

 

Göteborg suger.


Förlåt!

Jag är sjukt ledsen för att jag inte har varit så duktig på att skriva i bloggen på ett tag, men det har varit mycket annat. Eller mycket och mycket, jag har jobbat, och SJÄLVKLART varit på Accelerator! Accelerator var helt fantastiskt. Men jag vet intevart jag ska börja eller sluta, så jag tror att jag får ta och skriva om det mer när jag har tid, vilket kommer ske under tisdagen, eller onsdagen, för då är jag äntligen ledig från Liseberg, phew.

Jobbet tar verkligen död på mig, speciellt nu när det är så fruktansvärt jävla varmt. Det går knappt att andas inne på Liseberg medan solen ligger och steker på, och svetten bara rinner hela tiden, vilket inte är så gött. Men som man måste tänka, det är ju PENGAR! Lönen kommer den 15:e juli och jag kan inte vänta! Det ska bli så gött med lite pengar. Har ingen aning om vad jag kommer tjäna för juni månad ännu men lite blir det väl iaf.

Btw, Jag hatar Blondin Bella. Hennes blogg är ju helt förfärlig, hon är verkligen allt som jag INTE vill vara. Fyfan.
(www.blondinbella.se)

Nu ska jag duscha, men jaja. Jag skriver snart igen!

RSS 2.0