Han som försvann?

Det bor en fast, trygg punkt mitt i sörjan, en vardaglig men ändå förtrolig hand i skogen av fladdrande händer som sträcks ut. Det står någon med en skylt som det står ditt namn på. Han kommer att stå där och vänta tills du hittar honom. Han överger dig aldrig. Inte ens när ett förbannat maj utan dagar rasar in i ett mörkt land. Den skämda luften i korridoren på jobbet har ett hål där någon borde ha rusat fram med sitt personalkort och sin ungdom.

Det finns oändligt många möten och förälskelser som aldrig blir av, hjärtan som aldrig kommer att sättas i brand. Många kommer att leva med saknad efter något dom inte kan sätta fingret på men som i själva verket har sin utgångspunkt, sin kärna, vid det där tomma matsalsbordet, det där skrattet som inte hörs längre, den där rösten som tystnat, dom där händerna som inte löper fritt längre utan knutits åt av svarta rep och försvunnit.

I framtiden står någon tyst och drömmer sig bort. Den tilltänkta finns inte längre. Vardagen, den blåsiga, jävliga majvardagen, ska ändå framåt mot helt andra möten, mot helt andra förälskelser. Även om det inte känns så. Mycket av det som händer i ett liv är sådant som ändå händer, trots att det inte känns så.

Så om du stannar upp mitt i livet, inte så långt från här och nu, och det känns som att du saknar någon, fast du inte kan sätta fingret på vem så minns då detta, att det kanske fanns någon en gång för inte länge sedan som rycktes undan allt för tidigt, som drog in sina vanor, sitt skratt och sin rastlöshet och försvann.

Som slöt sina vackra ögon och försvann. Som försvann men aldrig lämnade dig. I vimlet på Storgatan, på varje samlingsplats där parkvärdarna somnat in, står någon med ditt namn på en skylt. Oftast hittar han dig när du slutat leta.

Nu är det bara att skriva.
Postat av: Niklas

Wow... jag säger bara wow... finns inget annat att säga...

2009-05-29 @ 00:05:26
URL: http://landofthelost.blogg.se/
Postat av: sonki!!!

Jag instämmer verkligen. Vet du det här är så fint! Om man skulle översätta det till engelska skulle det nog lätt låta som en conortext!

2009-05-29 @ 10:36:44
Postat av: Ida

ja verkligen. fst nu väntar ju bara ännu mera plugg nästa termin, fast det leder ju i alla fall någonstans.

2009-05-29 @ 12:30:36
URL: http://kongens.blogg.se/
Postat av: Take Azoy

Dang. Du förvandlar ditt liv till poesi. Vad mer kan man begära?

2009-05-31 @ 13:46:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0